Užas! Vlast provocira nemire u Srbiji! (VIDEO)

You may also like...

4 Responses

 1. Avatar Caslav kaže:

  Kada se vec pozivamo na wikipediu, onda da budemo korektni, fasizam se ne tice iskljucivo ekstremne desnice, danas u Severnoj Koreji imate otvoreni fasizam i diktaturu o Francuskoj revoluciji necu ni da pisem:
  “Postoji neslaganje između istoričara i akademika političkih nauka oko prirode fašizma. Neki akademici gledaju na fašizam kao društveno radikalni pokret sa ideološkom pozadinom u jakobincima Francuske revolucije, dok ga drugi smatraju ekstremnim oblikom konzervativizma koji se inspiriše u silovitom reakcionizmu 19. veka protiv ideja prosvetiteljstva. Jedni ga smatraju duboko iracionalnim, dok su drugi impresionirani racionalnošću sa kojom je služio materijalnim interesima onih koji su ga podržavali. Neki pokušavaju da objasne fašizam kao izraz iracionalne mržnje i frustracija, dok drugi stavljaju akcenat na racionalne načine iskorišćavanja mržnje i frustracija s ciljem dostizanja profesionalnih ili klasnih prednosti. Na kraju, dok jedni smatraju da je fašizam rezultat težnje za kulturološkom i nacionalnom regeneracijom preko stvaranja „novog čoveka“, drugi ga smatraju rekacijom na komunističku revoluciju s početka 20. veka, i insistiraju na društvenom sukobu između levičarskih i desničarskih ideja i shvatanja života.”

 2. da, to je krucijalno… evo, već mi je lakše kad znam da su jakobinci bili preteče fašizma 🙁 msm strašno. Arsiću – i ti kupi pinkle!

 3. Kosač Kosač kaže:

  Kada ovo javno rade – šta tek rade tajno?!
  Sudstvo u Srbiji je mrtvo, nema ni N od nezavisnosti, a ovo je čista demonstracija sile.
  Stefanovićeva policija te ključne noći nije postojala u Srbiji, ustavni poredak na Savamali je bio suspendovan to je dovoljan razlog da podnese ostavku. Kako ga ”Veliki Vođa” štiti i kako uporno spinuje narod svodeći priču na udžerice, a ne na potpunu devastaciju institucija – jasno je kuda vode prljavi tragovi sa Savamale.
  Osim toga – kako je reč o javnoj ličnosti nema prava da se ponaša kao uvređena snaša i običan građanin. Pozivanje na pretpostavku nevinosti je kretenski spin. Budući da postoji osnovana sumnja da svesno (sa umišljajem) nije radio svoj posao, te kako svako ima pravo na javnu kritiku, a naročito najviših rukovodilaca, Stefanovićeva tužba je nebulozna i predstavlja dalju fašizaciju ovog društva.

 4. Zoran Arsić Zoran Arsić kaže:

  Hvala Kosaču što je ukratko objasnio svu suštinu ovog dešavanja o kojem sam ja pisao članak (možda prebrzo i pod nekontrolisanim emocijama zbog viđenog vandalizma) i hvala Dr. Pavkovu što me razoružao da ja budem sarkastičan… ne bi bio red od strane autora članka 😀

  Časlave, diktatura je jedno, i može biti sastavni deo i fašizma i etatizma, a to u S. Koreji je možda najbolje opisati kao etatizam… Svo troje imaju nekih zajedničkih tačaka, ali i veoma-veoma bitnih razlika. U gornjem tekstu ja sam hteo da skrenem pažnju na neke od pojavnih oblika fašizma u današnjoj Srbiji, koja je totalno anti-etatistička jer od države i njenog vlasništva aktuelna vlast ne želi da ostane ni kamen na kamenu. Sve bi da prodaju, za razliku od S. Koreje, koja ne želi ni da čuje za bilo kakvo privano vlasništvo… Ogromna je to razlika, bez obzira na diktaturu i apsolutizam i tamo i ovamo.

  Motivi su potpuno drugi…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Anti spam *