Ужас! Власт провоцира немире у Србији! (ВИДЕО)

You may also like...

4 Responses

 1. Avatar Caslav каже:

  Kada se vec pozivamo na wikipediu, onda da budemo korektni, fasizam se ne tice iskljucivo ekstremne desnice, danas u Severnoj Koreji imate otvoreni fasizam i diktaturu o Francuskoj revoluciji necu ni da pisem:
  “Постоји неслагање између историчара и академика политичких наука око природе фашизма. Неки академици гледају на фашизам као друштвено радикални покрет са идеолошком позадином у јакобинцима Француске револуције, док га други сматрају екстремним обликом конзервативизма који се инспирише у силовитом реакционизму 19. века против идеја просветитељства. Једни га сматрају дубоко ирационалним, док су други импресионирани рационалношћу са којом је служио материјалним интересима оних који су га подржавали. Неки покушавају да објасне фашизам као израз ирационалне мржње и фрустрација, док други стављају акценат на рационалне начине искоришћавања мржње и фрустрација с циљем достизања професионалних или класних предности. На крају, док једни сматрају да је фашизам резултат тежње за културолошком и националном регенерацијом преко стварања „новог човека“, други га сматрају рекацијом на комунистичку револуцију с почетка 20. века, и инсистирају на друштвеном сукобу између левичарских и десничарских идеја и схватања живота.”

 2. da, to je krucijalno… evo, već mi je lakše kad znam da su jakobinci bili preteče fašizma 🙁 msm strašno. Arsiću – i ti kupi pinkle!

 3. Косач Косач каже:

  Када ово јавно раде – шта тек раде тајно?!
  Судство у Србији је мртво, нема ни Н од независности, а ово је чиста демонстрација силе.
  Стефановићева полиција те кључне ноћи није постојала у Србији, уставни поредак на Савамали је био суспендован то је довољан разлог да поднесе оставку. Како га ”Велики Вођа” штити и како упорно спинује народ сводећи причу на уџерице, а не на потпуну девастацију институција – јасно је куда воде прљави трагови са Савамале.
  Осим тога – како је реч о јавној личности нема права да се понаша као увређена снаша и обичан грађанин. Позивање на претпоставку невиности је кретенски спин. Будући да постоји основана сумња да свесно (са умишљајем) није радио свој посао, те како свако има право на јавну критику, а нарочито највиших руководилаца, Стефановићева тужба је небулозна и представља даљу фашизацију овог друштва.

 4. Zoran Arsić Zoran Arsić каже:

  Хвала Косачу што је укратко објаснио сву суштину овог дешавања о којем сам ја писао чланак (можда пребрзо и под неконтролисаним емоцијама због виђеног вандализма) и хвала Др. Павкову што ме разоружао да ја будем саркастичан… не би био ред од стране аутора чланка 😀

  Чаславе, диктатура је једно, и може бити саставни део и фашизма и етатизма, а то у С. Кореји је можда најбоље описати као етатизам… Сво троје имају неких заједничких тачака, али и веома-веома битних разлика. У горњем тексту ја сам хтео да скренем пажњу на неке од појавних облика фашизма у данашњој Србији, која је тотално анти-етатистичка јер од државе и њеног власништва актуелна власт не жели да остане ни камен на камену. Све би да продају, за разлику од С. Кореје, која не жели ни да чује за било какво привано власништво… Огромна је то разлика, без обзира на диктатуру и апсолутизам и тамо и овамо.

  Мотиви су потпуно други…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Anti spam *