Таман како смо заслужили – 2

You may also like...

1 Response

 1. Avatar drp каже:

  “Мајке и очеви вам гладују јер ви ћутите! ”
  Majke i očevi su ih naučili da “gledaju svoja posla”, da “pokornu glavu sabqa ne seče”, da “nemože šut s rogatim”…

  “Када се безумна, полуписмена властела односи на тако понижавајући и мизеран начин према земним остацима великана какав је био Димитрије Туцовић, ни тада вас није стид, није вас брига и нигде вас нема?”
  Nisu mladi krivi jer za D. Tucovića uglavnom misle da je neki penzionisani porno – star a ne “velikan”, roditelji su ih davali da čitaju vizije starca Pajsera umesto onoga što je pisao protivnik ratova koji je i pored svega imao toliko morala i patriotizma da u jedan ode i na brzaka pogine.

  Mladi su veoma uspešno “operisani” od svake vrste empatije, i kao što rekoh – to nije iz njihovih glava, to se uspešno “implementira” u naše društvo još od kraja osamdesetih godina prošlog veka. Ovo su samo posledice lošeg rada roditelja i obrazovnog sistema; roditelji ne znaju šta da rade, profesori nezainteresovani jer su slabo motivisani (plaćeni).
  Pretpostavljam da ovakvi tekstovi imaju za cilj da podstaknu bunt onih koji oduvek pokreću “stvari”, ali je način pogrešan. Autorka je za sada mlade uspela da uvredi (istina boli!), a sumnjam da će neko ko obično nije sposoban da duže od pet minuta održi koncentraciju na jednoj temi, sada zgrabiti transparent i otići pred vladu da traži veće pemzije za bakute i “stare prdonje”.

  Mi moramo da smislimo kako mlade motivisati da nam budu saveznici a ne naše topovsko meso kome će Vučićevi oklopnici danas-sutra lomiti rebra ne bismo li mi dobili bolje penzije. Jer da se ne lažemo – ni nama nije baš stalo do pobede radničke klase i svetske revolucije već prvenstveno do “pravičnije raspodele (na naš način)”. Uspešno su savladali lekciju da “u rat idu sirotinja i napaljene budale”, vreme je da im se kaže šta ih u bliskoj budućnosti čeka ako nastave da cool-iraju i beže iz zemlje. Za početak – sunce tuđeg neba neće vas grijat ko što ovo grije, ALI VIŠE NEĆETE IMATI GDE DA SE VRATITE JER SRBIJE BITI NEĆE. Zemlja će naravno ostati tu, ali nove gazde će ustanoviti nova pravila, tako da slobodno možete ostati tamo gde ste, jer će se i ovde umesto pljeske jesti burgeri, umesto Zvonka Bogdana neki crnac će pevati R&B, umesto “mučenice” piće se moonshine…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Anti spam *