Donacije

Uključi se! Treba nam tvoja pomoć!

Poštovani prijatelji, članovi i simpatizeri pokreta Narodni front! Svi vi koji ste do sada već shvatili ko smo, šta smo i za šta se borimo! Vi koji ste shvatili da je Narodni front jedina preostala nada da postoji budućnost u nekom boljem okruženju, u kom država ne prodaje već čuva dostojanstvo svih svojih građana, a život je više po meri svakog čoveka. Potrebna nam je vaša pomoć!

Da bismo realizovali naše namere i državu vratili njenom narodu, da bismo ispunili programske ciljeve i tako stvorili humanije društvo u kojem mladi imaju budućnost a stari sigurnost, nije dovoljno da se dopisujemo po društvenim mrežama. Potrebno je mnogo više angažovanja. Međutim, svako angažovanje košta!

Bez finansija, rad svake političke organizacije, udruženja ili pokreta je nemoguć. Otežavajuća okolnost za Narodni front je što naša politika i ambicije nisu ”simpatični” tajkunima, stranim investitorima, bogatim strankama i organizacijama iz inostranstva, obaveštajnim službama angažovanim na zaštiti krupnog kapitala. Mi živimo i radimo za običnog, malog čoveka, borimo se za prava obespravljenih, a takvu borbu vlasnici krupnog kapitala neće finansirati. Dakle, prepušteni smo sami sebi da se snalazimo kako znamo i umemo.

Prvi i osnovni način finansiranja svake političke organizacije, udruženja ili pokreta je članarina. Članarina se plaća na mesečnom nivou i u zavisnosti od ličnih mogućnosti iznosi od osnovne članarine u iznosu od 250 dinara, do maksimalnih 1.000 dinara.

Molim sve koji se osećaju delom pokreta Narodni front, a koji su u mogućnosti da se registruju kao članovi i plaćaju mesečnu članarinu, a još uvek nisu formalno registrovani u članstvo, da registraciju izvrše preko linka:

http://narodni-front.org.rs/pridruzi-nam-se/

Nakon toga ćemo vas kontaktirati elektronskom poštom i poslati vam Pristupnicu, a ujedno i dogovoriti dalje postupanje. Možete postati aktivan ili pasivan član pokreta Narodni front, a više detalja o tome se nalazi u našem Statutu koji možete pronaći na sajtu Narodnog fronta.

Drugi vid finansiranja svake političke organizacije, udruženja ili pokreta su donacije. Za registrovane članove pokreta Narodni front, svi iznosi preko maksimalnog iznosa mesečne članarine od  1.000 dinara se smatraju i evidentiraju kao donacije. Za simpatizere i druga fizička i pravna lica koja žele da finansijski pomognu rad i borbu našeg pokreta, svaki uplaćen iznos se smatra donacijom.

Vi, koji verujete u pokret Narodni front, ali vam socijalni položaj i nedostatak sredstava ne dozvoljavaju ni minimalnu uplatu – zbog vas i postojimo i između ostalog, za vas se i borimo! Uzdignuta čela priđite Narodnom frontu, izborimo se za naše ciljeve, za ljudsko dostojanstvo i socijalnu pravdu za svakog čoveka, a nakon toga ćemo lako za članarine svakog člana.

Uputstvo za uplatu članarina i donacija na dinarski račun pokreta Narodni front:

Svrha plaćanja: članarina (ili donacija)

Primalac: Narodni front, Peđe Milosavljevića br. 50, Beograd.

Račun primaoca: 160-464895-57

Poziv na broj nije neophodan.

Uputstvo za uplatu članarina i donacija na devizni račun pokreta Narodni front:

Broj računa: 00-54000019944

’’BancaIntesa’’ a.d. Beograd

IBAN: RS35160005400001994417

SWIFT: DBDBRSBG

BANCA INTESA AD, BEOGRAD
MILENTIJA POPOVICA 78
BEOGRAD, REPUBLIKA SRBIJA

Beneficiary:
/RS351 6000540000 1994417
“NARODNI FRONT”
PEDJE MILOSAVLJEVICA 50
Beograd (Novi Beograd)
Republic of Serbia

Ukoliko su vam potrebna dodatna uputstva i objašnjenja pišite nam na mejl office@narodni-front.org.rs

ili nas kontaktirajte putem telefona +381 (0) 63 133-2028

Donacije i članarine je moguće uplatiti i preko Paypal naloga na mejl office@narodni-front.org.rs

Donacije u novcu su jedan od dozvoljenih načina sticanja imovine udruženja (član 36. stav 1. Zakona o udruženjima). U pogledu finansijskog poslovanja važe pravila koja se odnose i na druga pravna lica, uključujući i poslovanje preko računa i vođenje poslovnih knjiga, sačinjavanje finansijskih izveštaja i druge obaveze po propisima o finansijskom poslovanju, računovodstvu i reviziji.

Kako se naš pokret zalaže za potpunu javnost finansiranja, obavezujemo se da će izveštaj o primljenim i utrošenim sredstvima iz donacija biti dostupan donatorima i sačinjenjn kako je to propisano zakonom.